Okulumuz Tarihçesi

04.01.2013 1767

Okulumuz ilk olarak 1975 yılında Akçakale Ortaokulu olarak açılmıştır. 16.08.1997 tarihinde Akçakael İlkokulu ve Çatalzeytin İlkokulu birleştirilerek Akçakale İlköğretim Okulu’na dönüştürüldü. 20.09.1999 tarihinde okulun Hasan Saka İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. Çevrede bulunan Karpınar İlkokulu, Gökçekaya İlkokulu, Çamlıdere İlkokulu zaman içerisinde kapatılarak öğrencileri taşımalı eğitim kapsamında okulumuza taşınmaya başlandı. Okulumuz taşıma merkezi bir okuldur. 2013 yılında uygulanan okul dönüşümleri sonucunda aynı binada hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okul bünyesinde 16 derslik olup ilkokul kısmında 1 özel eğitim sınıfı,1 anasınıfı ve 4 sınıf şubesi; ortaokul kısmında ise 5 sınıf şubesi bulunmaktadır. Diğer derslikler ise Müzik, Görsel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri Sınıfı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca 3 idari oda, 1 fen laboratuvarı, 1 çok amaçlı salon, 1 kantin, 2 kütüphane, 1 araç-gereç odası mevcuttur.